×

fel

The webmaster has forbidden your access to this site

Pumpar för sjövärme

 

Sjövärmepump från CTC - besparingar på upp till 85%

Sjövärme från CTC

En sjövärmepump fungerar på samma vis som en jordvärmepump förutom att en sjövärmepump kräver tillgång till en älv eller en sjö. Sjövärmepumpen hämtar värme från sjöbotten med hjälp av en slang som läggs på sjöbotten.

 

Ingen borrning behövs

Principen för sjövärme bygger på att utnyttja den energi som lagras i sjöbottnar. En kollektorslang läggs på botten av ett vattendrag. Cirkulerande vätska i kollektorslangen tar upp värmen som leds till det strandnära huset. Sjövärme sänker energi­förbrukningen med upp till 85%.

 

Spara upp till 85 % med sjövärme.

COP är ett mått på sjövärmepumpens verkningsgrad – hur mycket du sparar. Av 1 kWh el får du ut 5,62 kWh värmeenergi, alltså en värmefaktor (COP) på hela 5,62. Den höga verkningsgraden gör att du kan spara upp till närmare 85%!

 

Jämnare värme ger högre komfort.

Värmepumparna från CTC  ger betydligt jämnare värme utan att temperaturen svänger upp och ned. Radiatorer och golv får alltid exakt temperatur.

 

För- och nackdelar.

+ Lång livslängd och du slipper kostnaderna för borrning
-  Det kan vara svårare att få tillstånd för sjövärme
- Slangarna kan skadas av till exempel ankare och fiskedon

 

CTC partner green no shade XSVi säljer och installerar främst värmepumpar från CTC. Under "Leverantörer" i menyn ovan kan du läsa mer om deras olika produkter. JEMT AB hjälper dig att välja rätt pump utifrån dina och fastighetens behov och förutsättningar.