×

fel

The webmaster has forbidden your access to this site

Solfångare

 

Solfångare från Effecta

Ta vara på solenergin med solfångare från Effecta!

 

Störst och starkast på solvärme i SverigeEffect orginal 300

Effecta har idag marknadens bredaste sortiment av solsystem för småhus, fastighet, industrier och större solfångarfält. Välj mellan system S, M, L, XL och XXL. Sedan vår första leverans av solfångarsystem i mitten av 70-talet har våra produkter år efter år levererat energi till sina ägare. Grundkomponenternas gedigna konstruktion har knappt förändrats alls, vilket visar på att våra solfångare håller vad de lovar. Verkningsgraden har däremot ökat med över 100% och vi har idag marknadens mest effektiva solgångare. Idag finns det tre typer av solfångare som dominerar marknaden, plan solfångare samt vakuumsolfångare med eller utan reflektorplåt.

Solfångare från Effecta har en livslängd på 40 år och du kommer troligen tjäna in din investering flera gånger om under dess livslängd. Sveriges två största solanläggningar drivs av solfångare från Effecta, Effecta HT.

Det finns goda möjligheter att kombinera solfångare med andra värmesystem, till exempel vedpanna.

 

Ta tillvara på gratis energi

Installerar du solfångare är du nästan oberoende av annan energi under 5-6 månader om året. Som komplement till andra energikällor är det optimalt eftersom solen är som bäst då t.ex. en värmepanna har som sämst verkningsgrad. Därför blir ofta bränslebesparingen större än vad energideklarationen från Sveriges Tekniska Forskningsinstitut anger.

 

Hur väljer jag rätt solfångare?

Utbudet av solfångare på marknaden är stort. På senare år har det tillkommit många oseriösa aktörer på marknaden som har mindre lämpade produkter. Du kan läsa mer om Effecta och deras produkter under valet "Leverantörer" i menyn ovan. Kontakta JEMT AB så hjälper vi dig att välja rätt.